Nieuws

Biozwembad BR te Sint-Lievens-Houtem (in aanleg - update)

De klant van deze moderne villa wou achteraan een moderne uitbouw laten plaatsen met maximaal zicht op de tuin. In het verlengde ligt een biozwembad. Hiervoor hebben we gekozen voor een donker folie om een zo natuurlijk mogelijke weerspiegeling te verkrijgen. Rondom het biozwembad en de terrassen komt natuurlijke beplanting met steekgebonden veldbloemen. Verschillende grote bomen en meerstammigen worden aangeplant. Vooraan is een sterk hoogte verschil. De inkom loopt onder verschillende meerstammige bomen. Deze geven voldoende schaduw voor een onderbeplanting van bladplanten en varens. De oprit naar de garage is organisch.

Bekijk het project Biozwembad BR te Sint-Lievens-Houtem

Video aanleg van stadstuin met spiegelvijver te Gent (in aanleg)

Lange smalle tuin: Dit project ligt gelegen in de rand van Gent. Een straat met hoofdzakkelijk lintbebouwing. De tuin is 7 meter breed en 60 meter lang. Tuin met niveauverschil Er is een hoogteverschil van 1.2m. Verschillende kleine trapjes en hellingen lossen dit hoogteverschil op. Gezellig zitterras met spiegelvijver Centraal in de tuin is een gezellig bijterras ontworpen. Hierzitten we onder veschillende smalle bomen en genieten we van een ructgevende overloop spiegelvijver. Groententuin en fruittuin Achteraan is een nutstuin voorzien. Enkele geleide appel- en perebomen en een moestuin met verhoogde bakken zullen de klant voorzien van groenten en fruit.

Bekijk video van Spiegelvijver CO Te Gent

Bekijk het project Spiegelvijver CO te Gent

Video Parktuin DB te Waterland-Oudeman

Private tuin opgedeeld in verschillende thematuinen: ROOD is hier de rode draad. De Fruittuin met integratie van oude fruitbomen en integratie van kleinfruit. De witte Rozentuin met rode loopbrug. De Watertuin, met geschoren haagblokken langs de filterzone. De Rode Tuin, een wilde bloementuin met rode zitobjecten. De Vlindertuin, met vlindervriendelijke planten. Vanaf de woning is 1 as gemaakt van 100 m lang met zicht op de rozentuin, de watertuin en helemaal achteraan de zithoek onder bomen.

Bekijk de video van Parktuin DB te Waterland-Oudeman

Zwemvijver LO in landelijke omgeving te Laarne (In Aanleg)

Een sobere infinity zwemvijver, perfect geïntegreerd in deze tuin. Landschappelijke elementen worden mooi gereflecteerd op het wateroppervlak. Rondom de ecologische zwemvijver komen bloeiende planten in alle seizoenen.

Verschillende bomen en meerstammige heersters (Quercus, Liquidambar, Acer, Amelanchier) zorgen achteraan voor een verticale landschapsstructuur. Rondom een bloemrijk grasland hebben we verschillende natuurlijke heesters aangeplant. Voor een schaduwrijke zone hebben we verschillende planten geselecteerd met een verschil in baldstructuur, bloeiwijze en habitus.

Bekijk het project Zwemvijver LO te Laarne

Groene inkomzone GI te Boortmeerbeek (in ontwerp)

Deze parchtige woning ontworpen door GMF Architecten ligt rustig gelegen in een doordlopende straat. Een voortuin en vooral de inkomzone is belangrijk. De klant komt er thuis en ontvangt er zijn vrienden en familie. Het wordt een groene natuurlijke tuin, een betonnen verhoogd pad brengt ons naar de voordeur. Hier zullen micro-aanplantingen, schaduwplanten, bladplanten, varens, grassen en veldbloemen de sfeer bepalen. Enkele meerstammige bomen met gefilterd licht zijn verspreid over de tuin. Achteraan ligt een ruim houten terras, een houten wand met zitbank lost het hoogteverschil in de tuin op. Enkele zwevende betonnen traptreden brengen ons naar de achtertuin. Hier is ruimte om te spelen met een geIntegreerde zandbak en ingegraven trampoline.

Bekijk het project Groene Inkomzone GI te Boortmeerbeek

Kasteelmuur HY te Lovendegem: (update foto's)

Deze private villatuin ligt in een kasteelomgeving in het Meetjesland. Via een lange oprijlaan omgeven door schapenweiden kom je aan de inkom van de woning. Enkele verhoogde treden accentueren de inkom. De zijtuin is een groene tuin met een smalle padenstructuur en enkele groepen Amberbomen. Prachtige lokatie voor het ontbijt. De achtertuin is een vierseizoenen tuin met enkele loop- en zichtassen. Het is een combinatie van groene topiaryvormen, grassen, bloemen, shaduwplanten, bladplanten, hortensia en varens.

Bekijk het project Kasteelmuur HY te Lovendegem

Natuurlijke grassentalud BE (in ontwerp)

Deze moderne woning ontworpen door Miranda De Boeck ligt in het prachtige Meerbeek. In de voortuin accentueren 2 natuurlijke grassentaluds de inkomzone met stapstenen. Ook bij deze woning is het binnen buiten gevoel geoptimaliseerd. Het ruime terras grenst aan een ecologische infinity zwemvijver. Enkele massieve treden en een gazontalud gaan naadloos over in de natuurlijke achtertuin met leifruit, bloemenweiden, grtassen met veldbloemen, kippenren, natuurlijke wadi. Achteraan is een houten terras ontworpen met u-vormige zitbank en ruimte voor een vuurschaal. Van daar heeft de klant een ptachtig zicht op de tuin en woning.

Bekijk het project Natuurlijke grassentuin BE te Meerbeek

Wilde tuin BR te Wetteren (Update foto's)

Dit project ligt in een kindvriendelijke woonwijk te Wetteren. Een moderne aanbouw bied de klant een optimaal zicht op de tuin. Het binnen buitengevoel is in dit ontwerp goed bekeken. Het wordt een strakke tuin maar met de nodige gezelligheid en optimaal rekening gehouden met de 4 seizoenen.

Bekijk het project Wilde tuin BR te Wetteren

Zwemvijver HE te Affligem (update foto's)

Deze moderne woning ligt op een hellend terrein in een rustige woonwijk te Affligem. Deze tuin wordt in 3 fases aangelegd. Een eerste fase omvat de achtertuin, een speelruimte voor de kinderen. Een schommel en ingegraven trampoline zijn geplaatst. 2 houten zitbanken, waarbij het zitvlak kan geopend worden, doen dienst als extra bergruimte voor speelgoed of kussens. Rondom is een natuurlijke aanplanting voorzien. De 2de fase omvat een groot terras aan de woning, de zwemvijver en een terras aan het filtergedeelte. Het zwemgedeelte ligt hoger, het water komt via een waterval in de biologische filter. Verschillende treden in natuursteen overbruggen het hoogte verschil. Ook rond de zwemvijver is gekozen voor natuurlijk beplanting met grassen en veldbloemen. Links en recht van de zwemvijver staat bestaande bamboe.

Bekijk het project Zwemvijver HE te Affligem

Buitenkeuken DK te Ternat (in aanleg)

Deze villa heeft uitzicht op een uitgestrekt weiland te ternat. Een prachtig landschappelijk zicht welke ik zo optimaal mogelijk wil integreren. Een modern bijgebouw, overdekt terras en buitenkeuken werd zo geplaatst zodat het uitzicht vanuit de woonruimte blijft behouden. Ook vanuit het overdekt terras heeft de klant dit prachtige zicht. Qua materialen voor het bijgebouw zoek ik steeds naar een perfecte harmonie tuin huis en bijgebouw. De beplanting zal heel natuurlijk zijn welke een perfecte overgang vormt met het omringende landschap.

Bekijk het project Buitenkeuken DK te Ternat

Streepjescode SL te Berchem (update foto's)

Deze kleine stadstuin in het centrum van Berchem kreeg een ware metamofose. De tuin is noord geori├źnteerd, waardoor het terras net achter de woning is de schaduw ligt. Hier is een natuursteen verharding gebruikt in een streepjescode motief. Enkele uitsparingen in de verharding zijn opgevuld met verschillende bladplanten. Het achterste gedeelte ligt een 15 cm hoger en wordt opgevangen door een cortenstaal trede. Deze loopt door onder een zitbank met schuine leuning. Het geheel wordt een groene tuin met verschillende bloeirijke klimplanten welke groeien tussen de klimophaag en de houten afsluiting. Achteraan is een verhoogd zonneterras voorzien, met op de voorgrond een meerstammige boom voor de sfeer. Er is ook een houten kast ontworpen voor grasmachine en vuilbaken met bovenop een kruidenbak.

Bekijk het project Streepjescode Sl te Berchem

Een lange smalle tuin met spiegelvijver te Gent (in aanleg)

Dit project ligt gelegen in de rand van gent. Een straat met hoofdzakkelijk lintbebouwing. De tuin is 7 meter breed en 60 meter lang. Er is een hoogteverschil van 1.2m. Verschillende kleine trapjes en hellingen lossen dit hoogteverschil op. Centraal in de tuin is een gezellig bijterras ontworpen. Hier zitten we onder veschillende smalle bomen en genieten we van een ruStgevende overloop spiegelvijver. Achteraan is een nutstuin voorzien. Enkele geleide appel- en perebomen en een moestuin met verhoogde bakken zullen de klant voorzien van groenten en fruit.

Bekijk het project Spiegelvijver CO te Gent

Parktuin te Waterland-Oudeman: (update foto's)

Deze private villatuin ligt op de oudemanspolder in het Meetjesland. Via toffe wandelpaden ontdek je de verschillende thematuinen, oa. een witte rozentuin, een fruit en pluktuin, een watertuin met topiary, een rode bloementuin, een vlindertuinen en een bostuin. De tuin werd aangelegd volgens mijn detailplannen en werfopvolging samen met een topaannemer. Verschillende grote bomen werden geselecteerd en aangeplant. Deze tuin wordt elk jaar door ervaren vakmensen onderhouden, waar nodig grijp ik in.

Bekijk het project Parktuin DB te Waterland-Oudeman

Welkom op mijn nieuwe website

ik vind het als tuinarchitect heel belangrijk om jullie voldoende informatie te geven over wat wij doen, hoe wij te werk gaan en wat wij reeds hebben gerealiseerd. Ik nodig jullie uit om onze realisaties te bekijken, hierbij zullen jullie zien dat we heel persoonlijk tuinen ontwerpen, volledig op maat van de klant , maar met mijn kennis en manier van ontwerpen. Hieronder heb ik enkele links geplaatst waar je meer info vind over verschillende onderwerpen.

Werkwijze

Projecten in ontwerp
Projecten in aanleg
Moderne projecten
Landelijke projecten

Zwemvijvers, zwembaden en bijgebouwen

Tuininrichting

Webbureau Simply Fabulous

Instagram pagina Greenarchitects

Volg mijn projecten via mijn instagrampagina en blijf op de hoogte van de nieuwste projecten.

Volg mij op Instagram

Facebook

regelmatig delen we nieuwe projecten, foto's en nieuws op onze facebookpagina. Willen jullie op de hoogte blijven van wat wij doen. Like dan onze facebookpagina via onderstaande link.

Like onze facebookpagina