De botanische stoefhoek
Onze tuinen zijn groots in hun bescheidenheid en veerkrachtig door de doordachte visie waarop ze zijn gebouwd. Dat maakt dat we soms een prijs in ontvangst mochten nemen waar we nog steeds trots op zijn.
Zwemvijver WE
2018: Greenarchitects behaalde GOUD in de categorie ‘medium and large projects’ tijdens de Clay Paver Awards van Vande Moortel.
Vakantietuin NA
2016: Greenarchitects behaalde GOUD in de categorie ‘Jong talent’ tijdens de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer.
“De uitvoering verliep vlekkeloos en op schema. De tuinaannemer waarmee hij samenwerkt, was professioneel en werkte met oog voor detail.”
Isabel en Jeroen
Onze werkwijze van A tot Z
Projectstart en voorontwerp
Na goedkeuring van de offerte vragen we een bodemonderzoek aan en verzamelen we alle plannen. De tuin wordt opgemeten en de ontwerpfase kan beginnen. We houden rekening met de context waarin je tuin zich bevindt, jouw wensen, de architectuur van de woning, water, circulatie, enz. Een VR-bril, 3D weergave van het ontwerp en diverse doorsnedes geven je een diepgaande impressie van wat je mag verwachten. Een definitief plan wordt uitgewerkt ifv jouw feedback.
Beplantingsplan en uitwerking
In samenspraak met jou wordt het beplantingsplan uitgewerkt, aangevuld door een beplantingslijst, plantenpaspoorten en een gedetailleerd onderhoudsoverzicht per maand voor alle gebruikte planten. Aanvullende technische details zoals doorsnedes, elektriciteitsplannen, afwatering, sanitair, gescheiden riolering, maatwerk in natuursteentegels, metalen constructies, enz. worden uitgetekend. Een gedetailleerde meetstaat wordt opgemaakt; omgevingsvergunningen aangevraagd.
Werfopvolging en nazorg
Een nauwgezette werfopvolging is één van onze belangrijkste aandachtspunten. Zo garanderen we een vlekkeloos resultaat. Dat valt of staat ook met jouw opvolging van onze onderhoudsadviezen na oplevering. Daarom voorzien we je van passende onderhouds-, bemestings- en snoeitips. Die zijn van belang in de eerste jaren na aanplant om woekerplanten in te tomen totdat het eigenlijke ontwerp zijn vorm heeft bereikt. We komen na oplevering nog een aantal keer langs, en sturen bij waar nodig.
Nog meer weten over onze aanpak?
Hier vind je alvast het antwoord op enkele veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Blader dan eens door onze FAQ-pagina of neem contact met ons op.
In welke regio is Greenarchitects actief?
Onze privatieve tuinprojecten situeren zich hoofdzakelijk in en rondom Oost-Vlaanderen. Grotere openbare projecten situeren zich veelal in steden zoals Gent, Aalst, Eeklo, maar ook Antwerpen, Kortrijk of Brugge en aangrenzende gebieden zijn ons niet vreemd.
Kunnen wij als klant met onze eigen aannemer werken?
Hoewel Greenarchitects volledig onafhankelijk werkt, hebben we uiteraard ons eigen netwerk aan aannemers opgebouwd waarvan we zeker zijn dat ze een uitvoeringsniveau hanteren die de hoge afwerkingsgraad van onze projecten aankunnen. Wil je graag met je eigen aannemer werken, dan zal deze door ons vooraf beoordeeld worden op zijn kunnen. De kwaliteit van ons ontwerp dient immers in lijn te liggen met de kwaliteit van afwerking. Dit vermijdt vervelende discussies achteraf.
Kan een strakke, moderne en functionele tuin ook biodivers zijn?
Zeker! Alles valt of staat met de plantenkeuze, en met het architecturale lijnenspel dat werd uitgewerkt in je tuinontwerp. We houden van esthetische finesse, van duurzame materiaalkeuzes én van het eigen karakter van natuurlijke elementen. Wie op zoek is naar een strakke gazonspiegel met geschoren buxushagen verwijzen we graag door naar een andere tuinarchitect.
Een biodiverse natuurtuin, vraagt dat niet heel veel onderhoud?
Elk tuinplan wordt ontworpen met het uiteindelijke doel voor ogen. Dat wil zeggen dat je de eerste jaren soms wat zal moeten wieden om opdringerige maar ongewenste kruidachtigen in toom te houden, totdat de gewenste planten hun plek voldoende hebben ingenomen in de tuin. In een natuurtuin worden lijnen uitgezet, maar kan het ook voorkomen dat je sommige van je planten het jaar erop ook elders in je tuin aantreft. Ze gaan zelf op zoek naar hun favoriete plekje en dat hoort bij een biodiverse aanpak waarbij je de natuur stuurt, maar haar ook haar gang laat gaan.