Streepjescode SL

realisaties
Modern
Streepjescode SL - Berchem
Architectuur: 

Pieter-Jan Notelteirs

Fotografie: 

Willems Stefaan

Plaats: 
Berchem
Grootte: 
200 m²

Deze kleine stadstuin in het centrum van Berchem kreeg een ware metamofose. De tuin is noord georiënteerd, waardoor het terras net achter de woning is de schaduw ligt. Hier is een natuursteen verharding gebruikt in een streepjescode motief. Enkele uitsparingen in de verharding zijn opgevuld met verschillende bladplanten. Het achterste gedeelte ligt een 15 cm hoger en wordt opgevangen door een cortenstaal trede. Deze loopt door onder een zitbank met schuine leuning. Het geheel wordt een groene tuin met verschillende bloeirijke klimplanten welke groeien tussen de klimophaag en de houten afsluiting. Achteraan is een verhoogd zonneterras voorzien, met op de voorgrond een meerstammige boom voor de sfeer. Er is ook een houten kast ontworpen voor grasmachine en vuilbaken met bovenop een kruidenbak.